Moje čudovito žensko telo

Jaz sem čudovita ženska in imam čudovito žensko telo, ki ga obožujem, ljubim, častim in sem mu hvaležna, da mi tako dobro služi in komunicira z mano.

In ti, čudovita ženska, ki to bereš, čutiš zase enako?

Ali pa si morda stalno nezadovoljna s sabo in s svojim telesom? Se ti ves čas zdi, da nisi dovolj ali pa ti nekaj manjka? Ali pa bi lahko bilo kaj malce bolje? Morda bi lahko imela malce manj (ali pa več) kilogramov? Pa malo daljše noge? Ali pa morda lase? Morda ti niso dovolj gosti? Aja, morda so preveč? Morda bi imela malo večje (ali pa manjše) prsi? Verjetno lahko nadaljujem v nedogled. Pa ne bom. Ker mi je tega tako ali tako DOVOLJ!

Ali se lahko ženske že enkrat za vselej začnemo ceniti, imeti rade, se spoštovati, biti HVALEŽNE za telo??? Obstajajo ljudje brez rok in nog, ki so srečni, hodijo po svetu in navdihujejo druge!

Ja, razumem in vem v kakšni družbi živimo in kakšna pričakovanja do sebe (in drugih) si ponotranjila. Ampak to je samo nakopičeno »sranje«, ki si ga sprejela za svojega. Če si lahko sprejela, da nisi dovolj, lahko sprejmeš tudi to, da si, veš? Samo ploščo je treba obrniti. Pogledati vase. Se povezati sama s sabo in duhovno resnico. Je to težko? Ja in ne. Ne, zato, ker v resnici si duša v telesu in nisi telo! Imaš telo. Imaš um. Imaš čustva. Imaš ego.  Ampak ti nisi tvoja čustva. Ti nisi tvoje telo. Ti nisi tvoj um. Nisi tvoj ego. Si neskončna in neumrljiva duša.

Težko pa je, ker si sama sebe toliko prepričala v to, kar te je družba želela prepričati (zavedno in nezavedno) in sedaj verjameš v to, kot da je resnica.

Kako veš, če živiš svojo resnico, svoje poslanstvo? Preprosto. Si srečna, zdrava, zadovoljna in notranje mirna.

Če to nisi, nečesa ne delaš prav. Če svojega telesa nimaš rada, oprosti, ampak nečesa ne delaš prav. Prav in narobe seveda sploh ne obstaja. Prav in narobe tu uporabljam, ker predpostavljam, da si vsi želimo biti srečni, zdravi in zadovoljni.

Če bi znala iti zares vase in imela ves pogum, da slediš vsemu, kar ti duša narekuje, bi bilo vse dokaj enostavno. Če si tega želiš, pa ne veš točno kako in kaj ali če potrebuješ inspiracijo, dokaze da se da, obstajajo ženske, ljudje, ki so živ dokaz tega. Kdor išče, ta najde. Ko je učenec pripravjen, pride učitelj. Si pripravljena?

Prvi odstavek govori o omeni. Nisem vedno tako mislila in čutila. In če ti ta trenutek ne misliš in ne čutiš tako, naj ti povem, obstaja upanje, sem dokaz, da lahko govori tudi o tebi.

Okrog sebe namreč vidim ogromno čudovitih žensk, ki se sploh ne zavedajo kako zelo čudovite so, ker imajo fokus na popolnoma “napačnih” ali nepomembnih stvareh in ljudeh…

Draga ženska, imam te rada!

Čas je, da stopimo skupaj. Čas je, da v drugih prepoznamo čudovito naravo in si priznamo svojo.