Popolna telesa

Tale prispevek pišem z vsem spoštovanjem do trenerjev, ki skrbite za boljšo moč teles, samozavest in zdravje ljudi. Tudi sama sem del svojega življenja namenila temu. Nikoli pa nisem bila trenerka, ki bi razkazovala svoje 6 pack-e in slike mojih strank prej in potem. Kot prvo, vidnih 6 pack-ov nikoli nisem imela in jih kot ženska tudi ne potrebujem. Ne da jih potrebuje moški, samo je za njega to ob pravilni prehrani in vadbi zaradi naravne danosti manj maščobnih celic, to zanj veliko lažje. Kot drugo pa nikoli nisem delala individualno na ta način. Da bomo gledali, slikali in razkazovali slike prej in potem.

Kot napisano v uvodu, moje mnenje je, da bi trenerji morali biti usmerjeni na cilj, ki je zdravje telesa in duha. Sem sodi tudi samozavest. A če vaša samozavest izhaja iz številka všečkov vašega »popolnega« telesa, mene niste prepričali. In sebe globoko znotraj tudi ne. Samozavest izhaja iz globin, ne površine.

Verjamem, da marsikoga takšne slike motivirajo, saj mislijo, da jih bo 6 pack naredil srečne, priljubljene, samozavestne, da se bodo potem imeli bolj radi. Verjamem tudi, da marsikdo zakoraka na pot k vadbi in pravilni prehrani na ta način in mu vadba ter prehrana res pozitivno spremenita življenje. 3x hura za vas! 😉

Vem pa tudi, da vas samo lepo telo v resnici ne bo naredilo bolj srečnih. Pravilna prehrana in vadba vas bosta. Lepše telo je zgolj pozitivna posledica. Za resnično srečo in zadovoljstvo pa je v življenju potrebno več oziroma so to druge stvari. Vaša čustvena in miselna hrana. Vaša okolica. Kaj v življenju počnete. Kako to počnete. Kaj me briga, ali imate 6 pack, zanima me, ali ste se danes komu nasmehnili, mu polepšali dan, ste za koga naredili kaj dobrega, ste to storili zase?

Mali princ je dejal, da je bistvo očem nevidno… Se strinjam do ene mere. Dejstvo je to, da tudi nevidne stvari prosevajo skozi vas, vaše oči, energijo in življenje, ki ga živite. To čuti vaše telo in vam vse, kar mu dajete (ali česar mu ne), vrača. In enako to dela Življenje…

Dejstvo je, da je vaše telo tu za vas in vam služi z ljubeznijo. Če ga vi ne želite slišati in ga ne upoštevate, se ne čudite, če se ne počutite dobro. Ima namreč svoje omejitve. In ko ne prenese več, vam to lepo pokaže. In na vas je, s čim se boste potem ukvarjali, boste šli v svoje bistvo ali na površino?